Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Nanotråd LED-belysning har et stort potentiale

De næste fem år eller kommercialiseret

Ifølge Københavns Universitet, Danmark (KU) Bohr Instituttet (Niels Bohr Institutet, NBI) undersøgelse viste, at brugen af ​​nanotråde lavet af LED bare bruge mindre energi, kan give lysere lys.

Forskerne så på brugen af ​​X-ray mikroskopi af nanotråde, gennem denne metode, forskerne var i stand til at afgøre, hvordan man designer de nanotråde for at kunne levere den bedste ydelse. Undersøgelsen blev offentliggjort i “ACS Nano” videnskabelige tidsskrifter.

Nanowires kun på størrelse med 2 mikrometer i højden (um; 1 um er 1000 mm), en diameter på omkring 500 nm (nm, 1 nm til ca. 1 1000 um). Designet til LED bruges af det indre nanowire galliumnitrid (GaN) kerne og et ydre lag af indium gallium nitrid (InGaN) dannet, som begge er halvledermaterialer.

Denne diode lyskilde afhænger af tilstedeværelsen af ​​mekanisk belastning mellem de to materialer, og dette afhænger af, hvor kraftigt belastningen mellem de to materialer i kontakt med hinanden lag. Professor, Københavns Universitet og Bohr Instituttet Robert Feidenhansl forklaring, vi studere en bred vifte af X-ray mikroskopi af nanotråde, eller endda på samme princip om nanotråde, kan vi se forskellen mellem dem og helt anderledes struktur.

Relateret forskning er brugen af ​​nano-skala røntgen mikroskopi udføres i Hamborg, Tyskland “DESY” (DESY) elektron synkrotron. Selv om denne metode er meget tidskrævende, men resultatet er normalt meget begrænset eller endog kun opfylde et enkelt forskningstema. med nanoskala røntgen specielle design giver imidlertid nanotråde vil ikke blive ødelagt i processen, så forskerne til samtidigt at måle succesen af ​​en række nanotråde.

Røntgenbilleder viste distributionen af ​​hver nanowire spredningsintensitet, samt galliumnitrid og indium gallium ydre kerne mekanisk belastning. Ifølge denne stamme vise den ydre kerne og en perfekt pasform

led armatur 230v

“Vi målte 20 typer af nanotråde, og når vi ser billederne blev meget overrasket, fordi du tydeligt kan se detaljerne for hver nanowire omfatter en kerne og et ydre lag af disse to strukturer. Hvis der er struktur enhver defekt eller let bøjet, vil det ikke fungere, så vi kan finde ud af præcis, hvad der er den bedste nanotrådene, og en kerne shell struktur for maksimal effektivitet, “Bohr Instituttet, Københavns Universitet” neutron og røntgen ph.d. spredning “Tomas Stankevic forskergruppe forklaret.

Robert Feidenhans’l sagde nanowire LED vil bringe mere naturligt lys, men også bruge mindre strøm. Derudover kan de også anvendes i smart phones, fjernsyn og forskellige former for belysning.

Forskerne forventer, at nanotrådene LED-belysning kan kommercialiseres inden for fem år.

Leave a Comment